nalasInnovaatiomyrsky

Innovaatiomyrsky

Innovaatiomyrsky

Innovaatiomyrsky on todellinen. Lähtökohtaisesti se on meille tuttu arkielämässä. Olemme esimerkiksi järjestäneet syntymäpäiviä, tilaisuuksia ja erilaisia juhlia. Näissä on yleensä selvää toivottu lopputulos. Suunnitteluvaiheessa syntyy innovaatioita, joiden tarkoituksena on varmistaa onnistunut toteutus.

Innovaatiot syntyvät luontaisesti vastaavalla tavalla yrityksessä, mikäli lopputulos on riittävän hyvin määritelty. Kysymys kuuluukin; millainen on ihanteellinen lopputulos, jonka haluamme aikaansaada?

SFO Oy auttaa organisaatioita kehittämään itselleen ihanteellisen lopputuloksen 3-5 vuoden päähän (Destination Statement). Tämän jälkeen suunnittelemme siihen strategian eli keinot (Strategiakartta). Tässä vaiheessa yleensä huomataan ja ymmärretään, että meiltä puuttuu joitakin elementtejä, jotka mahdollistavat ihanteellisen lopputuloksen toteutumisen. Syntyy tilanne, jossa innovaatioille on luontainen "tilaus".

Innovaatiomyrsky syntyy workshopissa, kun puuttuvat elementit (innovaatiot) täydennetään toteutussuunnitelmaan. Parhaimmillaan olemme kehittämisprojekteissa tuottaneet 1-2 päivän aikana yli 30 innovaatiota. Pitkäaikaisen kokemuksen perusteella voimme olla varmoja, että innovaatioita syntyy aina huomattava määrä.